IFKs första nyförvärv inför 2012

PByskata251011

Patrick Byskata spelar i IFK 2012-2013.

IFK har gjorde klart med sitt första nyförvärv inför kommande ligasäsong.

Patrik Byskata, 21 år, har skrivit på ett tvåårsavtal med Hela Ålands lag.

Den svensktalande Byskata som har de strategiska måtten 178 cm och 73 kg var med i Jaros öppningselva 25 gånger (av 26 möjliga i hans fall) under föregående säsongen.

- Vi är jättenöjda med att vi nu snabbt kunde göra klart med Byskata efter en tids diskussioner.  Det är en spelare vi haft på vår önskelista ett tag och under denna säsong visade han verkligen att han redan är en etablerad ligaspelare trots att han fortfarande är endast 21 år gammal och spås en riktigt bra framtid, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Byskata kan användas både som central mittfältare och som ytterback och har under året använts mycket av Jaro som just ytterback. Till IFK har Byskata värvats som i första hand central mittfältare vilket också är Byskatas favoritposition.

- Vi ser potentialen i Byskata som central mittfältare och det är i den rollen vi vill använda honom i första hand. Sedan är det ju förstås ett stort plus att han kan användas som ytterback vid t.ex. brist på ytterbackar till följd av skadebekymmer. Men helt klart är Byskata nu i IFK för att vi vill bygga ett starkt centralt mittfält, fortsätter Mattsson

Värvningen av Byskata skall ses i ljuset av IFKs strategi att dels komplettera de egna IFK-produkterna med i första hand spelare från närområdet som lätt smälter in i laget och på Åland, dels strategin att hitta lovande och utvecklingsbara spelare som har bra karaktärer, kan och har ambitionen att spela i IFK några år för att utvecklas och sedan kunna ta klivet vidare i karriären. Och just Byskatas karaktär är något IFK fäst särskild tyngdpunkt vid och tror sig veta kommer passa väl in i IFK.

- Byskata och Petteri Forsell är mycket goda vänner. Faktiskt så goda vänner att de kommer att dela lägenhet när Byskata flyttar till Åland inom kort.

Bland annat av den anledningen har vi en mycket bra bild av Byskata inte bara på men också vid sidan av planen och tror oss veta att vi i honom får en kille som bidrar med en bra karaktär till laget och lätt kommer smälta in i laget och på Åland, avslutar Mattssson

I och med kontraktet med Byskata har IFK nu tolv kontrakterade spelare klara för 2012 års säsong och arbetet med att kontraktera ytterligare spelare fortsätter.

 
Kommande Matcher 2014
error :
Sociala medier

facebookyoutubetwitter

Agent2013gutz 186 107  strax

Adress:
IFK Mariehamn
Wiklöf Holding Arena
AX 22100 Mariehamn

Kontaktinformation
E-post: information
E-post: webmaster

abffbfveikkaus_logo upplandsffsvff